tirsdag den 7. december 2010

Live i Fredericia

Type your summary here Type rest of the post here

Det var sén torsdag nat. Young & jeg sad og arbejdede på et nyt nummer som vi skulle spille i Fredericia. Mens jeg arbejdede på min del var Young faldet i søvn så jeg vækkede ham kl halv 4 for at han lige hurtigt kunne indspille sit vers. Vi var virkelig overtrætte. Havde tænkt mig at skrive lidt om noget af den humor vi fyrede af. men jeg tror det er bedst jeg lader være =) 
Hele ugen inden havde jeg arbejdet på mit liveshow og at det skulle være helt rigtigt. For eksempel havde jeg lavet en klaver version af Isprinsesse hvor jeg havde brugt nogle dele fra det originale beat, lagt nogle fede kor stemmer på og spillet noget rigtig nice klaver til og dén glædede jeg mig sygt meget til at spille. det blev så bare aldrig til noget men dét kommer vi til. Udover dét havde jeg også lavet en intro til splinterny så mine dansere og jeg kunne komme ind på scenen på en fed måde som virkede spændende for publikum også. Mange ved ikke at jeg tit også selv står bag musikken i mine sange. Jeg skriver selv, indspiller selv og producerer selv i mange tilfælde. Har lavet en kort video af mig selv der producerer et hurtigt beat fra bunden af. Den kan ses her:


Men det blev fredag morgen. Young og jeg stod op og lavede lige det sidste på det nye nummer og så var det klar. Dén sang bliver iøvrigt rigtig fed! "Tage Dig Med Hjem" 


Flamur som er min brother kom forbi og så var vi klar til at tage ind til københavn hvor vi skulle mødes med resten af crewet. Da vi ankom til Sydhavn, gik vi ind for at få noget at spise og den eneste der ikke var til stede var min manager Alex. Han ringede og sagde at bilen havde nogle problemer og at hvis ikke den kom igang var jeg nødt til at tage toget til Fredericia. Alene. Vi har aldrig haft booket et show hvor vi ikke mødte op og denne gang skulle ikke være anderledes. Havde det bare rigtig dårligt med det fordi jeg havde 2 dansere og en af mine tætteste ved mig som var taget med ind til byen og vi havde glædet os til en fed tur. Men heldigvis kom bilen igang. Vi købte en masse snacks og satte os ind i bilen til en tur som vi TROEDE ville tage lidt mere end 2 timer. 


Vi var endelig på vej mod Fredericia. Vi havde det sjovt i bilen så jeg tænkte ikke rigtigt over at kigge ud af vinduet men da jeg endelig gjorde tænkte jeg bare "WOOOOOOW" man kunne ikke se længere end et par meter og alt var hvidt. De andre havde åbenbart set det og var overrasket over hvor langsomt opfattende jeg var. Og dér indså vi at vores tur ville tage lidt længere tid end forventet. Rigtig nederen for jeg havde glædet mig til at se nogle af de lokale artister til samme event. Og samtidigt ville vi selv komme sent på scenen i forhold til hvad planen var og jeg sværger det føltes som om at turen aldrig stoppede. Under turen fik jeg et opkald af mine anden brother Abbaz eller A-Double-B som mange kender ham hvor han fortalte mig at han ikke kunne få fat i en chauffør og derfor ikke kunne komme så jeg sad og fik rigtig nedtur på. Han ringede heldigvis et par timer senere og sagde at han var på vej.


Har ikke tænkt mig at skrive om en 4 timer lang køretur men vi kom endelig til Fredericia. Vi ankom og blev taget rigtig godt imod af arrangører og folk der hjalp til. Vi blev henvist til vores rum som var fyldt op med slik, frugt, vand, sodavand osv. Det er godt nok meget normalt men for mig er det altid stort når folk gør den slags for mig. Og så blev de også ved med at spørge om der var noget vi ville have - Så shoutout til jer for at vise så meget love og være så gæstfri! er taknemmelig for det.


Vi var allerede sent på den og skulle have været på scenen men mine dansere og jeg skulle lige have 20 min til at falde ned og varme hurtigt op og være klar til showet. Min manager Alex som er pensioneret rapper gik på scenen for at give et par numre så publikum havde noget underholdning. Imens varmede jeg & crewet op og gjorde klar til showet. Alex kom ind til os backstage og fortalte mig at lyden var rigtig dårlig og at det var umuligt at høre sig selv. Med det samme tænkte jeg på min klaverversion af Isprinsesse som jeg skulle synge helt live. så jeg spurgte ham til råds om han syntes at jeg burde optræde med den og det frarådede han mig stærkt fordi sangen kræver god lyd og at jeg kan høre mig selv så valgte at gemme den til en anden god gang. 


Vi holdt et kort crewmøde lige inden og vi begyndte at høre stemmer udenfor vinduet og folk der bankede. Der stod nogle piger som åbenbart havde fundet frem til rummet og råbte. det var egentlig meget sødt. Men den alvorlige stemning kom hurtigt tilbage da Alex fortalte os alle at der var haters der var til stede og vi skulle være klar over at der måske ville blive ballade. Så vi forlod vores backstagelokale ekskorteret af flere der var med til at hjælpe, for at sikre at der ingenting skete. Under vores gang imod scenen oplevede vi dog ikke at nogen gjorde noget som helst og så var vi ved at være klar langt om længe.


Stod på siden af scenen. Dén intro jeg havde lavet til splinterny som er det første nummer vi spiller er en lang sub-bass som kører i samme tone ca 40 sekunder og planen var at mens den spillede skulle jeg og mine dansere gå ind én efter én mens bassen sørgede for at der var stemning. Planen var også at jeg skulle gå ind LIGE inden splinterny begyndte men fordi at man ikke rigtig kunne gå om bag scenen så stod vi på scenen mens det spillede. Så det virkede ikke helt. Udover dét så havde Alex ret mht lyden. Bassen var så overdrevet høj at alt andet blev overdøvet så vi vidste overhovedet ikke hvornår sangen ville begynde. Men da splinterny beatet begyndte så begyndte folk at råbe og showet var igang.


Under showet fik vi massiv kærlighed. Folk skreg, sang med på sangene og hev ud efter os. Der var godt nok ikke helt fyldt. Arrangørere og andre derfra fortalte at mange var gået pga de troede at vi ikke ville komme. Da A-Double-B aflyste, gik der åbenbart også rygter om at jeg også havde gjort det samme. men det endte altså med at vi begge kom. Men de mennesker der var tilstede gjorde det, det hele værd. kæmpe shoutout til dem. Spillede et par nye numre. også den nye med Young som jeg personligt selv er rigtig glad for. Under hele koncerten havde jeg kæmpe besvær med at høre mig selv og faktisk også hvilken toneart jeg skulle synge i. Bassen overdøvede så meget. så kom vi til Isprinsesse som det sidste nummer og da der blev spurgt om der var en pige der var interesseret i at komme op på scenen med mig mens vi spillede den var der ret mange der meldte sig. Det endte med at blive en pige som havde en hue på der kom op på scenen. Vi havde ingen stol så hun måtte sidde på en kasse. "Ja en kongelig stol har du ikke fået. men til gengæld er sangen det" og isprinsesse begyndte. På scenen dedikerede jeg sangen til hende og wow hvor var der nogle der blev sure i publikum. Nogle syntes det var fed underholdning men andre, især en pige som under hele showet ellers havde vist en masse kærlighed begyndte at råbe alt muligt. Hun var sur. dét kom rigtig bag på mig. Hvad hun ikke forstod er at det er et show. At underholde publikum er målet. De fleste af de sure tilskuere blev godt nok gode igen da jeg fortalte lidt om hvorfor vi var til en Pakistan støttekoncert og at det hverken handlede om mig eller dem, men om de ofre der stadig lider og vi endte koncerten med et ekstranummer. Efter os indtog A-Double-B scenen med hvad han gør bedst og afsluttede en meget vellykket koncert.
Vi blev inviteret til afterparty som var forbeholdt arrangørere og artister men vi besluttede at vi hellere måtte komme hjem. Det endte med en 5 timers lang køretur og da jeg var hjemme så var jeg ret glad for at vi fik den tur overstået med det samme.


En masse love til Fredericia! På trods af den ektremt lange tur og andre små ting så gjorde i det for en fed oplevelse for både mig og crewet. Shoutout til Fredericia!
Hvis du vil booke mig til dit arrangement så skriv til alx@alxhiphop.com 


Se videobloggen her:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar